Suomalaiset verkkoapteekit

Nainen kärsii heinänuhasta

Suomessa palvelee kivijalkaliikkeiden ja haja-asutusalueiden palvelupisteiden ohella myös verkkoapteekkeja, jotka palvelevat internetin välityksellä. Verkkoapteekki voidaan avata, jos siihen saadaan lupa Fimealta eli viranomaiselta. Monet apteekit, joilla on myös liiketila palvelevat asiakkaita nykypäivänä myös verkossa. Verkkoapteekkeja kutsutaan Suomessa eAPTEEKEIKSI.

 

Asioi helposti eAPTEEKISSA

eAPTEEKKI on helppokäyttöinen verkkokauppa ja palvelua tarjoaa Suomessa muun muassa monet kunnalliset apteekit. Verkosta voit tilata lääkkeitä tai saada itsehoito-ohjeita kellon ympäri. Kaikki tilaukset käsitellään kyseisessä eAPTEEKISSA luottamuksellisesti, eikä mitään tietoja jaeta kolmansille osapuolille. Tilatessasi lääkkeitä voit myös pyytää apteekkihenkilökunnan yhteydenottoa puhelimitse lääkeneuvontaan liittyviä asioita koskien.

 

Verkkoapteekissa valitset, että haluatko tilaamasi lääkkeet tai tuotteet kotiin kuljetettuna, Postin pakettiautomaatti-palvelun kautta vai noutaa ne lähimmästä toimipisteestäsi valmiiksi maksettuina. Kaikki verkkoapteekkien kautta tehtävät tilaukset maksetaan netin välityksellä.

 

Netissä palvelee myös kätevä eAPTEEKKI-haku, jonka avulla voit helposti selvittää lähimmän toimipisteen ja eAPTEEKIN tiedot.

 

Suomessa palvelevat luotettavat eAPTEEKIT

Suomessa on noin 100 eAPTEEKKIA, jotka palvelevat maan eri osissa. Alta löydät muutaman tunnetun ja luotettavan eAPTEEKIN tiedot ja sijainnin:

 

 • Apteekki Express, Helsinki
 • Apteekki Isokannel, Helsinki
 • Kuopion Toriapteekki, Kuopio
 • Puijonlaakson Apteekki, Kuopio
 • Hakunilan Apteekki, Vantaa
 • Vaajakosken Apteekki, Jyväskylä (Vaajakoski)
 • Atalan Apteekki, Tampere
 • Keskustorin Apteekki, Tampere
 • Wiklundin Apteekki, Turku
 • Aulangon Apteekki, Hämeenlinna
 • Ilopillerin Apteekki, Rovaniemi
 • Kastellin Apteekki, Oulu

 

Usein kysyttyä verkkoapteekeista

Onko verkkoapteekki turvallinen?

Kyllä, mikäli verkkoapteekille on myönnetty toimintalupa viranomaisen toimesta. Suomessa verkkoapteekkien toimilupia myöntää Fimea. Tietosi säilyvät verkkoapteekissa turvassa, sillä yhteys on SSL-salattu.

 

Mitkä ovat verkkoapteekin maksutavat?

Verkkoapteekeissa voit maksaa joko oman pankkisi verkkopankkitunnustesi avulla, pankki- tai luottokortilla ja VISA Electronilla. Osa verkkoapteekeista tarjoaa myös Paypalin tai kotiin lähetettävän laskun vaihtoehtoisena maksutapana.

 

Mitä lääkkeitä verkosta voi tilata?

Verkosta voi tilata itsehoito-lääkkeitä ja –tuotteita vaivattomasti. Esimerkiksi särkylääkkeet, erilaiset voiteet ja apteekkien tuotesarjat saa kätevästi tilattua verkosta. Reseptilääkkeiden tilaus onnistuu myös, mikäli sinulle on myönnetty e-resepti.

 

Saako verkkoapteekista neuvoja ja ohjeita?

Kyllä. Tilausta tehdessäsi voit pyytää tilauksen käsittelevän apteekin henkilökuntaa ottamaan sinuun yhteyttä puhelimitse, mikäli haluat saada neuvoja ja ohjeistusta tilaamaasi tuotetta ja sen käyttöä koskien. Apteekin henkilökunta ottaa tällöin sinuun yhteyttä mahdollisimman pian tilauksen teon jälkeen – aukioloaikojen puitteissa. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa apteekkiin ennen tilauksen tekoa, jotta tiedät varmasti, mitä olet tilaamassa.

 

Mitkä ovat eAPTEEKKIEN aukioloajat?

Useimmat eAPTEEKIT palvelevat vuorokauden ympäri. Osan aukioloajat voivat olla hieman rajoitetummat, joten tarkistathan lisätiedot oman eAPTEEKKISI sivuilta.

 

Voiko verkosta tilata terveys- tai kauneuspalveluita?

Osa verkkoapteekeista tarjoaa mahdollisuuden ajanvaraukseen, jonka avulla voit esimerkiksi varata itsellesi ajan inhalaatiotarkastukseen, kosmetologin palveluihin, lääkehoidon arviointiin tai verenpaineen mittaukseen.

 

Ovatko apteekkituotteet eri hintaisia verkossa ja myymälässä?

Hinnat kaikille lääketuotteille ovat samat. Kosmetiikkatuotteiden hinnat saattavat vaihdella myymälän ja verkkokaupan välillä erilaisista tarjouskampanjoista riippuen.

 

Mitkä ovat verkkoapteekkien toimituskulut?

Postikulut vaihtelevat apteekkikohtaisesti. Osa verkkoapteekeista tarjoaa ilmaisen postituksen tietyn loppusumman ylittyessä. Pienemmille tilauksille postimaksut noudattavat lähtökohtaisesti Postin hintoja kotimaan pakettilähetyksille.

 

Kuinka kauan tuotteiden toimitus kestää?

Toimitukset kestävät tuotteiden saatavuudesta riippuen 1-4 arkipäivää. Asiakkaalle toimitetaan lähetyksen seurantanumero heti, jonka avulla tuotteen saapumista on helppo seurata.

 

Voiko verkkoapteekista ostettuja tuotteita vaihtaa tai palauttaa?

Kaikilla muilla verkkoapteekin tuotteilla paitsi lääketuotteilla on 30 vaihto- ja palautusoikeus. Voidakseen palauttaa tai vaihtaa verkosta ostetun tuotteen, tulee tuotteen olla alkuperäispakkauksessa ja pakkauksen tulee olla avaamaton. Lääkelaki kieltää lääkkeiden palautuksen tavallisen apteekin tapaan myös verkossa eikä etäkaupan 30 päivän palautusoikeus päde täten lääketuotteisiin.